Om Skolen

Samsø Friskole er en skole med mange fine traditioner og mange års erfaring. Vi lægger stor vægt på sammenhold og glæde og det er vigtigt for os at alle føler sig velkomne og set – både børn og forældre. En god kontakt mellem skole og hjem er en forudsætning for at Samsø Friskole kan leve op til sin målsætning og fortsat udvikle sig. Derfor er det vigtigt, at forældrene følger skolen på tæt hold, kommer på skolen, deltager i møder og arrangementer og yder en praktisk arbejdsindsats, når der bliver kaldt.

Læs mere om at være forældre på Samsø Friskole ved at trykke her.

Eleverne er opdelt i indskolingen, mellemtrinet og overbygningen. Vi tror på individuel undervisning i et trygt fællesskab. Vi tilbyder alle de almindelige skolefag samt forskellige valgfag  for overbygning og mellemtrin.
Vi lægger stor vægt på at børnene får etableret en god skoleglæde samt solid basisviden i de mindste klasser. Derfor har vi stor fokus på børnenes læsning i de mindste klasser.

"Her på skolen er der plads til at være lille..." Vibe, 4.klasse

Du kan læse om Samsø Friskoles målsætning for undervisningen i læsning for de mindste klasser ved at trykke her.

Alle klasser fra børnehaveklasse til og med 6.klasse har obligatorisk musikundervisning. For 4. til 9. klasse har vi ofte musik som valgfag. Derudover har vi en del emneuger, hvor vi arbejder sammen på kryds og tværs af skolen.

På Samsø Friskole ser vi ud i verden og alle eleverne kommer på en rejse hvert år. Indskolingen tager på tur til fastlandet hvor rejsetiden ikke er alt for stor, mellemtrinet tager lidt længere væk og overbygningen tager på tur til udlandet hvert år. De har de seneste år besøgt Berlin, London og Paris.

Samsø Friskole på en solskinsdag