Samsø Friskole og Onsbjerg Lilleskole

Kære familier på Samsø Friskole og Onsbjerg Lilleskole,

På baggrund af meget konstruktive fællesmøder og gode samtaler med dygtige konsulenter har bestyrelserne på Samsø Friskole og Onsbjerg Lilleskole med fuld opbakning fra ledelserne besluttet at arbejde mod en fusion af de to skoler til én ny skole. Processen starter nu og vi samles i den nye skole til august 2018.

Vi har arbejdet koncentreret og målrettet og er glade for at kunne melde dette ud nu. Bestyrelser og ledelser på begge skoler oplever et virkeligt godt og konstruktivt samarbejde, og vi er både spændte og positive overfor det arbejde, vi alle står med. Både nu og på lang sigt vil en fusion sikre stabilitet for både vores børn og vores medarbejdere. Sammen er vi stærkest.
Vi tager det bedste med fra begge skoler og vil arbejde mod at blive Danmarks bedste frie skole. Vi starter vores nye fælles skole i lokalerne i Onsbjerg til august. Da størstedelen af vores fælles børn bor på Sydøen, giver denne lokation bedst mening og vi vil i øvrigt garantere vores egen skolebus.

Den nye skole skal rumme begge skoler, både på elevtal og ift det pædagogiske og faglige. Vi vil hele vejen igennem processen prioritere stor involvering af børn, forældre og medarbejdere. Det er vigtigt, at alle føler sig velkomne og 'hjemme' til skolestart i august. Vi vil sammen undersøge mulighederne for at bygge en ny fælles skole.
Vi har rådført os både med Friskoleforeningens- og Lilleskolernes sekretariat og et hold kompetente og erfarne skolekonsulenter, hvor vi vil samarbejde med konsulent Jakob Nørlem som ekspert til dette store og vigtige arbejde.
Vi har stor forståelse for alle de spørgsmål og tanker, I alle måtte have efter denne meddelelse. Vi har ikke svar på alle spørgsmål endnu, men i takt med at vi - også i samarbejde med jer forældre og ansatte - finder frem til vores fælles løsninger, kommunikerer vi ud. Vi kan allerede nu fortælle, at skoleleder på Samsø Friskole Susanne Haugaard Petersen har besluttet, at hun ikke er kandidat til at være leder for en ny fælles skole. Susanne bakker fusionen op 100% og fratræder først sin stilling til juli.
Susanne Haugaard Petersen og Anna Mattsson, Lilleskolens ny skoleleder, glæder sig til et konstruktivt makkerskab de næste mange måneder. Medarbejdere på begge skoler er blevet informeret og skolerne vil fortælle den gode nyhed til børnene i løbet af ugen. Vi opfordrer til, at I derhjemme får en god snak med børnene.

Vi indkalder til første fælles stormøde i slutningen af januar og melder datoen ud inden vi går på juleferie.

I er meget velkomne til at kontakte skolernes bestyrelser og ledelser: