Ansatte

Ansatte på Samsø Friskole

Frederik Bendt Hansen Karlsbo

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Lærer og SFO-medarbejder.
Underviser i engelsk, tysk, natur & teknik, idræt og musik.

Jeg er uddannet cand.mag i filosofi og kunsthistorie ved Aarhus Universitet. Privat er jeg gift med Mor- Kit, og vi bor i Nordby sammen med vores tre børn. Jeg holder af fisketure, løbeture og grineture, spiller og komponerer en hel masse musik og så synes jeg stadig, at det er sjovt at spille fodbold:)

At være lærer er, for mig at se, at danne børn -ikke blot fagligt men i lige så høj grad relationelt forstået; At have en nuanceret og empatisk forståelse for det andet individ og for verden omkring os. At kunne give plads, acceptere og værdsætte det andet menneske og samtidig udvikle sig selv. Jeg mener, at det kun kan fremkomme, hvis man selv som underviser er et forbillede og en god rollemodel.

På Samsø Friskole imødekommes eleverne med et mentalt overskud. Der differentieres mellem elevernes forskellige evner og behov, og derved får vi det bedste frem hos den enkelte. Det er der tid til og plads til på Samsø Friskole – i takt med et højt, fagligt kvalitetsniveau.

Frederik Bendt Hansen Karlsbo

Vivi Petersen

Vivi Petersen

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Lærer
Jeg underviser i indskolingen, hvor jeg har matematik, dansk, idræt, læsning og dagbog. Jeg er klasselærer i bh.kl. og 1. kl.

Jeg er læreruddannet fra Holbæk Seminarium i 1994 og blev for 9 år siden også uddannet skolebibliotekar. Jeg har arbejdet på en lille folkeskole ved Holbæk på Sjælland i 18 år. Jeg har, siden 1988 haft en stærk tilknytning til Island og har bl.a. haft orlov for at undervise i dansk i Island. Sidste skoleår havde jeg igen orlov og læste til friluftsvejleder ved DGI Karpenhøj i Ebeltoft.

Jeg bor i Nordby, sammen med min kæreste Bent.

I min fritid holder jeg meget af at ro kajak og undervise i kajakroning, og jeg nyder at opleve og være ude i naturen på Samsø. Min kæreste og jeg har startet firmaet Samsø Havkajak i år. Jeg har også en garnforretning hjemme, med islandsk uldgarn.


Eva Gaarden

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
SFO-leder.

På min første skoledag blev der sagt ”at Eva kan alt”. Det er noget af en overdrivelse for sandheden er snarere: ”Eva har prøvet alt”…

Gasforhandler, havneassistent, motelforpagter, kontordame, cafémedhjælp, messemor, skolebogsillustrator, rengøringsdame og gartner. De fleste af nævnte professioner har dog været af kortere varighed som sommerjob, for det jeg har brugt det meste af mit arbejdsliv på, har været børn!

Jeg er uddannet håndarbejdslærer fra Semi-nariet for Formgivning i Nykøbing Falster.

En håndarbejdslærer har lært noget pædagogik og undervisningspsykologi og fået et håndværk med i købet. De fleste får associationer i retning af korssting og rendemasker, når de hører ordet ”håndarbejdslærer”, men mit specialefag er illustration. Måske skal det lige nævnes, at forskellen på en illustrator og en billedkunstner er, at en illustrator laver billeder som ledsager en tekst. Men det var de børn vi kom fra…

Har i flere år arbejdet i ”Anholt Børnehave”, som er både vuggestue, børnehave og SFO for øens 20 yngste børn.

Da der er så få børn er institutionen ikke inddelt i ”stuer”. Alle 20 børn fra 0 -11 år færdes i det samme hus og med de samme 3 voksne. Når der ikke er så mange børn af hver årgang, bliver det helt naturligt, at ens bedste ven eller veninde er et par år ældre eller yngre. Bliver man uvenner, ja så er man nødt til at finde ud af det sammen igen, for man har kun hinanden. Man kan heller ikke uden videre komme væk fra øen, for færgen går kun 4 gange om ugen og turen tager næsten 3 timer – hvis det da ikke blæser for meget!

Eva Gaarden

Efter Anholt har jeg arbejdet i forskellige institutioner på fastlandet og erfaret hvordan tingene også kan gøres. Steder hvor der er mange børn og mange ansatte og hvor man aldrig når at få sat navn eller ansigt på forældrene. Jeg vil helst arbejde et sted hvor et menneske ikke er et nummer, men hvor man kan nå at lære de enkelte børn, forældre og kollegaer at kende.

Og nu er jeg her – på Samsø Friskole, og det er jeg glad for. Her findes noget af det bedste fra de to modsætninger; Anholt og ”fastlandet”. Her er vi så få, at ingen burde blive overset, og alligevel så mange, at det giver dynamik og muligheder.


Jette Rysgaard

Jette Rysgaard

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Lærer.

Jeg er læreruddannet fra Odense Seminarium og efterfølgende uddannet læsevejleder gennem de frie skoler. Jeg  er skolens læsevejleder og læsetester alle elever på Samsø Friskole.

Jeg er klasselærer for 4/5/6 klasse, som jeg har til dansk, klassens tid.
Foruden  at undervise i mellemtrinnet har jeg 2. og 3. klasse til dansk, dagbog og læsning.
Endvidere varetager alt idrætsundervisningen.

Jeg oplever at Friskolen er et sted, hvor børn og voksne vil hinanden – i leg, i læringen og i et fællesskab der er inkluderende, uanset hvem man er og hvor gammel man er. Som lærer er det vigtigt for mig, at jeg hver dag har en tæt kontakt til børnene og at børnene er trygge ved os voksne, som er så stor en del af deres hverdag. Tryghed, nærhed og nærvær er vigtige ingredienser, når der skal læres og det får alle børn på Friskolen hver dag.

Når jeg ikke suser rundt på Friskolen, slår jeg mine folder på sydøen. Jeg bor i Kolby sammen med min mand Torben og vores datter Mikala. Fotografering, krimilæsning og haven er et lille udpluk af ting min fritid går med.


Susanne Haugaard

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Skoleleder og lærer.
Underviser i matematik og natur/teknik og har timer i sfo. 

 

Jeg er læreruddannet fra Silkeborg seminarium i 2000. Siden 2009 har jeg været ansat på Samsø Friskole. Jeg er pr. 1 august 2013 tiltrådt som skoleleder.  Inden da var jeg på Samsø Skole og på Morten Børup skolen i Skanderborg. Jeg underviser overbygningen i matematik og mellemtrinnet i idræt og billedkunst.  Det er en skøn kombination.

Samsø Friskole kan noget helt unikt, som jeg ikke har oplevet andre steder. Vi kan kombinere nærhed, kreativitet og høj faglighed på fineste vis. Vi er en overskuelig størrelse hvor hver eneste elev bliver set hver dag, og vi skaber nogle rammer hvor fagligheden er stor og kreativiteten hele tiden er med. Netop derfor kan jeg ikke forestille mig et bedre sted at være lærer og elev end på Samsø Friskole.

Privat er jeg mor til tre dejlige børn, gift med Sune og bosat midt på Samsø, på en lille gård med  åbne vidder til alle sider. 

Susanne Haugaard

Susanne Wilhelmsen

Susanne Wilhelmsen

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Lærer.

I år underviser jeg 789 i dansk, 01-23 i engelsk, 456 i matematik, engelsk og tysk  Det bedste ved skolen: når børnene griner; når en lille eftertænksom rynke over næsen viser, at man har forstået; når luften er tyk af arbejdsomhed og god vilje til at lære; når man ser den gode udsigt og spiser den dejlige tirsdagsmad; når René siger ‘bångsjur Zyzan’; når der synges igennem til morgen, og selv de rustne overgangsstemmer af lutter velvilje lyder som et engelsk drengekor; når alle lugter af røg, og der bages pandekager på strandlejren; når fredagen kommer, og man har haft en rigtig god uge; og når en hel masse andet …

Og hvem synes så det? Det gør jeg, Susanne Wilhelmsen, som har været lærer på Samsø Friskole i 11 år. Jeg er læreruddannet, senere musikforlagsuddannet, forlagsredaktør i en årrække, senere igen musikvidenskabelige studier – og franske studier på Syddansk Uni.  Og når jeg ikke arbejder med skoleting? Frankofil og rejser rigtig meget i Frankrig og andre steder. Bygger møbler, læser mange bøger og elsker musik, som jeg gerne rejser langt efter (Cecilia Bartoli er Gud!). Og engang når jeg får tid, skriver jeg den børnebog færdig, som jeg har 50 sider af – OG jeg vandrer til Conques i Frankrig. Jeg har allerede gået fra Viborg til Elben!

Østers og champagne, vine fra Bourgogne, deeejlig mad. La vie est belle!


John Drejer Nielsen

John er bogholder på Samsø Friskole. Han kører hver tirsdag den lange vej fra syd til nord for at holde orden i skolens regnskaber.

John Drejer Nielsen

Lene Maegaard

Lene Maegaard

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Skolens sekretær.

Lene er den der ofte tager telefonen, når der bliver ringet til skolen. I hendes tidlige ungdom tog hun en bankuddannelse. Hun har tidligere været ansat som sekretær på Samsø Højskole. Lene har været på Samsø Friskole siden 2001 og det er hun glad for. Hun trives med de vekslende arbejdsopgaver og nyder at være omgivet af søde børn og voksne.

Lene er gift med Lars Bent og bor i Brundby.

 

 

billede10